Otevřít menu
Doprava dnes
-

Česká Třebová projde celkovou modernizací

Správa železnic hledá zhotovitele rozsáhlé modernizace železničního uzlu v České Třebové. Ten plní významnou roli jak v osobní, tak i nákladní dopravě. Kompletní rekonstrukcí projdou všechna nástupiště, přístup na ně bude díky výtahům bezbariérový. Vlaky při průjezdu zrychlí, současně se sníží hluk z železničního provozu.

11:01 / 28. června 2024
Česká Třebová projde celkovou modernizacíi

Foto: SŽ

Velká změna čeká v České Třebové stávající nástupiště. Jejich zvýšení umožní pohodlný nástup do vlaků, nové zastřešení doplní přístřešky pro cestující. V rámci stavby se ve stanici vybuduje nový informační systém. 

Současný podchod na nástupiště se kompletně přestaví a také prodlouží pod celým kolejištěm. Vybaví se novými výtahy a bude sloužit jako bezbariérový přístup k vlakům. Podchod pro veřejnost v jižní části stanice nahradí moderní ocelová lávka, která propojí přednádraží se Semanínskou ulicí. 

Obnovou projde celkem 32 mostů a 15 propustků. Průjezd osobních i nákladních vlaků se zrychlí ze 60 na 80 km/h. Celá stanice se zapojí do dálkového ovládání z Centrálního dispečerského pracoviště Praha. V okolí železnice dojde k výstavbě protihlukových stěn a instalaci kolejnicových absorbérů hluku. 

K největším omezením pro cestující dojde až od konce roku 2027, kdy bude nutné využívat dvě provizorní nástupiště namísto stávajících.

Autor: Lucie Sogelová (zdroj: TZ SŽ)

Česká Třebová projde celkovou modernizací Foto: SŽ. Česká Třebová projde celkovou modernizací Foto: SŽ. Česká Třebová projde celkovou modernizací Foto: SŽ.
zpět na články

inzerce

nahoru