Otevřít menu
Doprava dnes
-

Cyklobus propojuje celé Jeseníky

I o letošních prázdninách je cestování v Jeseníkách pohodlnější a dostupnější, a to nejen pro cyklisty. Specializovaná autobusová linka totiž propojuje bez přestupu trasu z Ostravy až na Červenohorské sedlo a zpět.

10:42 / 5. července 2024
Cyklobus propojuje celé Jeseníkyi

Foto: Výhled na Praděd. Zdroj: Facebookový profil Moravskoslezského kraje

Již téměř týden je v provozu cyklobus spojující moravskoslezskou i olomouckou část Jeseníků. Konkrétně se jedná o přímé spojení z Ostravy přes Opavu, Bruntál, Malou Morávku a Červenohorské sedlo až do Koutů nad Desnou. Autobus jezdí o víkendech a o svátcích až do 1. září 2024. Kapacita cyklovleku je sedm kol.

„Těší mě, že se podařilo propojit moravskoslezskou a olomouckou část Jeseníků, je jasné, že turisty a cyklisty hranice krajů nezajímají a chtějí se pohodlně dostat do našich krásných hor,“ uvedla Šárka Šimoňáková, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

Provoz linky finančně podpořila olomoucká i moravskoslezská centrála cestovního ruchu. Stejně tak tomu bylo i v minulém roce.

„Je skvělé, že se nám podařilo propojit oba kouty Jeseníků. Lidé nebudou muset složitě řešit parkování. Budou moci nechat auto třeba na parkovišti v moravskoslezské části Jeseníků, například v Karlově Studánce, kde mají nový systém parkování, vydat se na hřebenovou túru do olomoucké části a pak se autobusem dostanou pohodlně zpět k vozu,“ popsal Petr Koudela, jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism.

Z mnoha zastávek tohoto spoje lze naplánovat pěkný výlet.

„Lidé se mohou napojit na různé turistické trasy nebo cyklistické stezky. Těší mě, že se podílíme na tom, aby byly Jeseníky pro turisty dostupnější,“ doplnil Koudela.

Na cyklobus je možné předem provést rezervaci online.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Moravskoslezský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru