Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ostrava se chystá na hokejové mistrovství. Dopravní podnik posílí spoje

Ostravský dopravní podnik se připravuje na mistrovství v hokeji, které se uskuteční v Ostravě od 10. do 23. května. Pro fanoušky hokeje budou nejen posíleny tramvajové a autobusové linky, ale bude zavedena i speciální tramvajová linka X. Dále podnik nabízí zvýhodněnou sedmidenní hokejovou jízdenku.

14:34 / 28. dubna 2024
Ostrava se chystá na hokejové mistrovství. Dopravní podnik posílí spojei

Foto: Dopravní podnik v Ostravě se už pečlivě chystá na blížící se mistrovství světa v hokeji. Zdroj: dpo.cz

10. až 26. května proběhne v Praze a Ostravě 87. mistrovství světa v hokeji. V Ostravě se bude hokej hrát od 10. do 23. května. Jak se na tuto událost připravuje Dopravní podnik Ostrava (DPO)? Během hokejových utkání budou především posíleny vybrané spoje, konkrétně půjde o tramvajové linky č. 2, 7, 11 a 12 a také o autobusovou linku Airport Express. Spolu s tím bude zavedena i speciální tramvajová linka „X“, jež bude obsluhovat trasu Nádraží Vítkovice – SPORT ARÉNA – Dolní Vítkovice – Plynárny a zpět.

„Mistrovství světa v hokeji je pro naše město událostí roku. DPO bude vozit fanoušky z řady zemí, a my tak máme obrovskou šanci udělat Ostravě skvělou reklamu. Příležitost chceme využít a ukázat, že ostravská MHD je na špičkové úrovni. Posílíme spoje ve městě a počítáme i s přílety především lotyšských fanoušků na Letiště Leoše Janáčka Ostrava, proto posilujeme i autobusovou linku Airport Express z letiště do centra města. Fanouškům chceme cestování zpříjemnit a zjednodušit. V nabídce najdou zvýhodněnou hokejovou jízdenku, kterou lze jednoduše pořídit v aplikaci MojeDPO,“ informoval Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

Zvýhodněná sedmidenní hokejová jízdenka vyjde hokejové fanoušky na 250 Kč.

Po ukončení hokejových zápasů ve večerních hodinách bude dispečinkem DPO připraven koordinovaný odvoz fanoušků ze zastávky Sport Aréna v Závodní ulici. Tramvajové vsuvky pojedou ve směrech Dubina, Výškovice, centrum a Poruba.

Dopravní podnik v Ostravě také během hokejového šampionátu nasadí do terénu asistenty přepravy, kteří budou připraveni cestujícím pomáhat. Spolu s městskou policií pak budou dbát i na bezpečný provoz.

Další informace o spojích MHD v Ostravě během mistrovství v hokeji naleznou zájemci na webových stránkách DPO.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: dpo.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru