Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Českých Budějovicích se první školní den jezdí zadarmo

V pondělí 2. září mohou cestující v českobudějovické MHD využít bezplatnou přepravu, a to v čase od 7 do 15 hodin. Dopravní podnik chce tímto způsobem motivovat rodiče, aby nevozili děti do školy autem.

14:22 / 1. září 2024
V Českých Budějovicích se první školní den jezdí zadarmoi

Foto: Leták podporující kampaň zaměřenou na jízdu do školy MHD. Zdroj: SDP ČR

Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) si na první školní den přichystal pro všechny cestující bezplatnou přepravu svými autobusy a trolejbusy.

„Chceme tak motivovat zejména rodiče, kteří by rozvážením dětí do školy autem každé ráno přicházeli o drahocenný čas. Ten spolu jistě mohou trávit kvalitněji než jen přes pohled do zpětného zrcátka. Cestování městskou hromadnou dopravou navíc učí děti plánovat, mít zodpovědnost, všímat si okolí a orientovat se v něm. To jsou dovednosti, které se hodí na celý život,“ sdělil Slavoj Dolejš, ředitel DPMCB.

Zvýhodněné jízdné pro žáky a studenty

Českobudějovický dopravní podnik nabízí předplatní jízdenky za zvýhodněné ceny žákům od 6 do 15 let a také studentům od 16 let. Mladším žákům stačí k zakoupení předplatní jízdenky doložení věku, ti starší (tj. od 16 let) musí předložit studijní potvrzení pro školní rok 2024/2025 nebo průkazy ISIC s platností na rok 2025.

„Studentské i dětské předplatní jízdenky je samozřejmě možné zařídit kompletně online v aplikaci DPMCB. Průkazku pak cestující jako QR kód mohou používat i offline nebo v Google a Apple peněžence. Najdou v ní také vyhledávač spojení, informace o dopravě nebo aktuální odjezdy ze zastávek,“ doplnil Slavoj Dolejš.

Předplatní jízdenky mohou zájemci pořídit v aplikaci DPMCB nebo v předprodejních kancelářích. Aktuální přehled o cenách jízdného je k dispozici na webových stránkách dpmcb.cz/cestovani-mhd/tarif-jizdneho-mhd.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru